بهترین برند سمعک کدام است؟

بهترین برند سمعک کدام است؟

بهترین برند سمعک چیست؟

بهترین مدل سمعک

 

در این بخش ابتدا در مورد انواع مدل های سمعک و تفاوت بین آنها صحبت می شود. در ادامه در مورد انواع برندهای سمعک، کشور سازنده برندهای سمعک، انتخاب بهترین مدل سمعک و بهترین برند سمعک توضیح داده می شو. برای اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

انواع مدل های سمعک

به طور کلی مدل های سمعک به 3 دسته اصلی تقسیم بندی می شوند

  1. سمعک های داخل گوشی یا CIC
  2. سمعک های پشت گوشی با قالب یا BTE
  3. سمعک های پشت گوشی ریک یا RITE

 

هر یک از این مدل های برای بیماران با کم شنوایی های مختلف مناسب می باشند و نمیتوان تنها از یک مدل برای تمام افراد با کم شنوایی استفاده کرد. در ادامه در مورد ویژگی های هر یک از این مدل ها صحبت می شود.

 

1. سمعک های داخل گوشی یا CIC

سمعک های داخل گوشی همانطور که از اسم آنها مشخص است در داخل کانال گوش قرار می گیرند و دید بسیار کمی نسبت به مدل های پشت گوشی دارند. در صورتی که سمعک های داخل گوشی در عمق بیشتری از کانال گوش قرار بگیرند و دید بسیار کمی داشته باشند به عنوان سمعک های نامریی یا IIC شناخته می شوند.

سمعک های داخل گوشی یا نامریی به دلیل اندازه کوچک خود برای تمام کم شنوایی ها مناسب نمی باشند و تنها برای بیماران با افت خفیف تا متوسط قابل تجویز می باشند. به طور مثال در افرادی که تنها 20 تا 30 درصد باقی مانده شنوایی دارند نمی توان سمعک داخل گوشی یا نامریی تجویز کرد زیرا سمعک به دلیل قدرت کم قادر به تقویت صدا به اندازه کافی نمی باشد. در این حالت باید از سمعک های پشت گوشی یا ریک تجویز شود تا تمامی صداها را برای فرد قابل شنیدن باشد.

همچنین در مواردی که فرد دارای کم شنوایی فرکانس بالا یا High tone loss می باشد امکان تجویز سمعک داخل گوشی یا نامریی وجود ندارد. کم شنوایی های فرکانس بالا به این معنی است که در بخش فرکانس های بم نرمال می باشند و تنها فرکانس های بالا دچار آسیب می باشند. در صورت تجویز سمعک داخل گوشی در این نوع از کم شنوایی به دلیل نرمال بودن فرکانس های بم یا پایین به احتمال بسیار زیاد حالت پیچش یا کیپی یا گرفتگی ایجاد می شود که استفاده از سمعک را بسیار سخت و غیرممکن می کند.

پس به طورکلی می توان گفت سمعک های داخل گوشی برای افراد با کم شنوایی خفیف تا متوسط یا کم شنوایی از 10 درصد تا 50 درصد مناسب می باشند و برای افراد با کم شنوایی فرکانس بالا یا های تن لاس نیز امکان تجویز سمعک به دلیل حالت کیپی و گرفتگی گوش ممکن نمی باشد.

 

2. سمعک های پشت گوشی یا BTE

سمعک های پشت گوشی برخلاف سمعک داخل گوشی که در کانال گوش قرار می گیرد در پشت گوش یا لاله گوش قرار می گیرد و از طریق قالب گوش که در کانال وجود دارد صدای تقویت شده را به گوش منتقل می کند.

سمعک های BTE به دلیل اندازه بزرگتر برای افراد با کم شنوایی های شدید تا عمیق مناسب می باشند. در واقع می توان گفت سمعک های پشت گوشی برای انواع کم شنوایی با مقدار های مختلف مناسب می باشند. سمعک های پشت گوشی گزینه مناسبی برای افراد سالمند و کودکان نیز می باشند. سمعک های پشت گوشی را می توان با قالب نرم یا سخت تجویز کرد. در اکثر موارد از قالب های سخت در تجویز استفاده می شود اما برای کودکان بهتر است از قالب های نرم یا سیلیکونی استفاده شود. 

قالب های گوش نیز در اندازه های مختلف موجود و ساخته می شوند. توجه داشته باشید زمانیکه افت شنوایی فرد از شدید بیشتر باشد به دلیل اینکه احتمال بروز فیدبک یا سوت سمعک افزایش می یابد باید از قالب فول شل که تمام بخش های گوش را می گیرد استفاده شود اما در افت های کمتر می توان از قالب های کانال که تنها در بخش کانال گوش می باشند و دید کمتری دارند استفاده شود.

 

3. سمعک های پشت گوشی ریک یا RITE

سمعک های پشت گوشی ریک یا RIC همانند سمعک پشت گوشی در پشت گوش یا لاله قرار می گیرد. با این تفاوت که اندازه سمعک های ریک از سمعک های پشت گوشی با قالب کوچکتر می باشند و همچنین نیازی به استفاده از قالب گوش در مدل های ریک نمی باشد. علت کوچکتر بودن اندازه سمعک های ریک نسبت به مدل های BTE این است که رسیور سمعک از سمعک جدا می باشد. در واقع برخلاف سمعک های BTE که همه اجزای سمعک در داخل خود سمعک(در پشت لاله گوش) قرار دارند در سمعک های ریک رسیور در داخل کانال گوش قرار می گیرد و سایر بخش های سمعک در پشت گوش و در خود سمعک می باشند.

از نظر قدرت و محدوده پوشش می توان گفت سمعک های ریک برای افت های خفیف تا شدید بهترین گزینه می باشند. سمعک های پشت گوشی ریک از نظر اندازه نسبت به سمعک های BTE ظاهر کوچکتر و ظریف تری دارند و از نظر امکانات و ویژگی ها نسبت به سمعک های داخل گوشی برتری دارند و از طرف دیگر برای انواع کم شنوایی نظیر High Tone Loss و Low Tone Loss گزینه مناسبی می باشند.

 

 

انواع نمایندگی برند های سمعک در ایران

 

بهتر است ابتدا انواع برندهای سمعک در ایران را معرفی کنیم و سپس به بحث اصلی بپردازیم.

به صورت کلی در ایران حدود 10 برند سمعک معتبر دارای نمایندگی سمعک می باشند که اکثر برندهای سمعک محصول کشور دانمارک، سویس، آلمان، کانادا و امریکا می باشند. 

 

1. سمعک اتیکن: محصول کشور دانمارک(سمعک دانمارکی)

2. سمعک برنافن: محصول کشور سویس(سمعک سویسی)

3. سمعک سونیک: محصول کشور امریکا(سمعک امریکایی)

4. سمعک زیمنس(سیگنیا): محصول کشور آلمان(سمعک آلمانی)

5. سمعک یونیترون: محصول کشور کانادا(سمعک کانادایی)

6. سمعک فوناک: محصول کشور سویس(سمعک سویسی)

7. سمعک ویدکس: محصول کشور دانمارک(سمعک دانمارکی)

8. سمعک ریسوند: محصول کشور دانمارک(سمعک دانمارکی)

9. سمعک اینترتون: محصول کشور دانمارک(سمعک دانمارکی)

10. سمعک بلتون: محصول کشور امریکا(سمعک امریکایی). 

 

توجه 1: سمعک های زیمنس مام برند خود را به سیگنیا Signia تغییر داده اند. همچنین برند سیگنیا دارای 3 برند زیرمجموعه خود می باشد که به ترتیب شامل سمعک های ای ام(AM)، سمعک های رکستون(Rexton) و سمعک های ادیوسرویس(AudioService) می باشند.

توجه 2: توجه داشته باشید سمعک های بلتون در سال های اخیر نمایندگی خود را در ایران کنسل کرده است و حتی سمعک های بلتون در ایران عرضه نمی شوند.

 

هرکدام از سمعک های گفته شده دارای ویژگی منحصر به فرد و کیفیت صدای متفاوتی می باشند که بستگی به میزان کم شنوایی، شرایط فیزیکی فرد، سن فرد و نیاز بیمار توسط متخصص شنوایی انتخاب و تنظیم می شود.

تمامی برندهای مطرح شده دارای انواع مدل های سمعک نامرئی، سمعک داخل گوشی، سمعک پشت گوشی و سمعک پشت گوشی ریک می باشد. همچنین این برندها دارای انواع سمعک با بلوتوث و وایرلس یا سمعک های قوی و پرقدرت برای کودکان و بزرگسالان با سنین مختلف نیز می باشند. اکثر سمعک های 2018-2019 به بعد دارای ویژگی هایی نظیر بلوتوث، تکنولوژی هوشمند، برنامه وزوز گوش، امکان اتصال مستقیم به موبایل بدون رابط، استفاده از Appهای سمعک در موبایل جهت تنظیم بهره و قدرت و ... می باشند.

 

 

سمعک خوب یا بهترین مدل سمعک در کودکان و بزرگسالان باید دارای چه ویژگی هایی باشند؟

انتخاب برند سمعک یا مدل مناسب برای هر فرد براساس سن متفاوت است. به طور مثال سمعک مخصوص کودکان با سمعک بزرگسالان در مدل و حتی ویژگی های مورد نیاز متفاوت می باشند.

 

*برای نوزادان و کودکان سمعک باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

1.سمعک حتما به صورت پشت گوشی با قالب نرم باشد و امکان تجویز سمعک های داخل گوشی و نامریی به دلیل رشد گوش و سایز کوچک کانال مقدور نمی باشد.

2.قدرت مناسب متناسب با میزان افت شنوایی نوزاد و کودک

3.سمعک با تکنولوژی هوشمند (تغییر برنامه های سمعک با تغییر شرایط محیط اطراف)

4.سمعک وایرلس دار (امکان ارتباط سمعک با میکروفون یا سایر وسایل جهت درک بهتر در مدرسه بخصوص کودکان با کم شنوایی شدید و ارتباط دو سمعک با یکدیگر)

5.وجود میکروفون های هوشمند یا اداپتیو در سمعک (در حضور گفتار تمرکز بر روی گوینده و در غیراین صورت دریافت صدا در 360درجه اطراف کودک)

6.وجود برنامه انتقال فرکانسی در سمعک(امکان انتقال اطلاعات مناطق مرده حلزون به سمت مناطق سالم حلزون در کودکان با کم شنوایی عمیق)

7. برنامه های کاهش نویز جهت افزایش کیفیت صدا و درک بهتر در محیط های شلوغ

 

 

*سمعک مناسب برای بزرگسالان باید چه ویژگی داشته باشد؟

*بهترین سمعک برای بزرگسالان چه مدلی است؟

  • در انتخاب سمعک برای بزرگسالان باید به نکات زیر توجه شود:

1.میزان و نوع کم شنوایی

2.شرایط فیزیکی بیمار

3.سن بیمار

4.امکانات یا تکنولوژی های سمعک

5.نیاز بیمار برای استفاده از سمعک

6. شرایط محیط شنیداری فرد

 

در انتخاب سمعک در بزرگسالان مهمترین و اولین ویژگی نوع و میزان کم شنوایی می باشد. به طور کلی در افراد با سنین بالا به علت پیرگوشی، کم شنوایی در فرکانس بالا(صدای زیر) ایجاد می شود و صداهای بم(صدای کلفت) سالم می ماند.

در این حالت استفاده از سمعک داخل گوشی گزینه مناسبی نمی باشد زیرا تجویز سمعک داخل گوشی سبب ایجاد مشکلاتی برای فرد کم شنوا می شود. در این موارد و این نوع کم شنوایی استفاده از سمعک های پشت گوشی یا سمعک پشت گوشی ریک(در اندازه ای کوچکتر) گزینه بسیار مناسبی می باشد.

پس اولین مورد در انتخاب بهترین سمعک میزان و نوع کم شنوایی می باشد. در موارد دیگر که کم شنوایی بسیار زیاد باشد استفاده از سمعک داخل گوشی بسیار محدود و سخت می شود زیرا قدرت سمعک های داخل گوشی نسبت به سمعک پشت گوشی کمتر می باشد.

مورد بعدی ویژگی های فیزیکی بیمار می باشد به طور مثال در افراد مسن با مشکل بینایی و لرزش دست، تجویز سمعک داخل گوشی بسیار مشکل است.(سمعک داخل گوشی به دلیل اندازه و باتری کوچک سمعک در هنگام تمیز کردن و تعویض باتری سمعک بسیار مشکل ساز می شود)

برای رفع مشکل تعویض باتری استفاده از سمعک قابل شارژ یا سمعک بدون باتری بهترین گزینه می باشد. بیمار در طول شب همانند موبایل، سمعک را شارژ می کند و در طول روز از آن استفاده  می کند.

اندازه سمعک در سنین مختلف برای بیماران متفاوت می باشد. امروزه سمعک های پشت گوشی بسیار کوچک یا سمعک های صددرصد نامرئی تولید شده است که برای بیمارانی که با دیده شدن سمعک مشکل دارند بهترین گزینه می باشد.

استفاده از سمعک با تکنولوژی هوشمند برای تمام سنین(کودک و بزرگسال) بهترین گزینه می باشد پس در هنگام انتخاب سمعک به این مورد توجه کنید. به یاد داشته باشید که هرچه سمعک جدیدتر باشد از کیفیت و تکنولوژی بالاتری برخوردار است. تمامی سمعک های 2019 دارای تکنولوژی هوشمند، سیستم وایرلس و برنامه های جدید میکروفون می باشند که همگی در درک بهتر گفتار کمک کننده است.

از دیگر امکانات سمعک که می تواند در کیفیت استفاده از سمعک اثر مثبتی داشته باشد وجود سیستم وایرلس جهت ارتباط دو سمعک بایکدیگر، ارتباط با موبایل و تنظیم سمعک با App، اتصال موبایل به تلفن و تلویزیون می باشد.

وجود برنامه کاهش نویز محیط شاید از مهمترین برنامه های سمعک باشد. اکثر بیماران با کم شنوایی در محیط های شلوغ یا حضور چند گوینده با مشکل درک گفتار روبه رو می باشند. در سمعک های هوشمند جدید برنامه کاهش نویز با شناسایی نویز و صداهای اتفاقی، آنها را کاهش می دهد و گفتار را تقویت می کند. سرعت پردازش در سمعک های جدید چندین برابر سمعک های قدیمی افزایش پیدا کرده است که در کیفیت صدا و طبیعی بودن گفتار نقش مهمی دارد.

همچنین سمعک های جدید علاوه بر برنامه کاهش نویز اتوماتیک، دارای میکروفون های هوشمند می باشند که ترکیب این دو سبب بالاترین حد درک گفتار می شود.

در سمعک های جدید علاوه بر تقویت صدا، برنامه وزوز گوش نیز وجود دارد که برای افراد با وزوز گوش گزینه بسیار مناسبی می باشد. با ارزیابی دقیق وزوز گوش از لحاظ فرکانس و شدت وزوز و ارائه صدا در فرکانس مشخص شده وزوز می توان سبب کاهش یا حذف وزوز گوش شویم.

با توجه به نیاز بیمار برای استفاده از سمعک می توان سمعک مناسب را انتخاب کرد. برای مثال تجویز سمعک برای فرد جوانی که دچار کم شنوایی و در محیط های بسیاری در رفت و آمد می باشد با بیمار دیگری که دارای سن بالا و اکثر اوقات در منزل می باشد بسیار متفاوت است.

در حالت اول سمعک با تکنولوژی هوشمند و در اندازه ای کوچک(سمعک نامریی یا سمعک پشت گوشی ریک) شاید بهترین گزینه باشد زیرا فرد نیاز به سمعک با بالاترین کیفیت و سرعت پردازش بالا دارد. اما در حالت دوم شاید استفاده از سمعک دیجیتال یا سمعک نیمه هوشمند گزینه بهتری باشد.

پس به طور کلی و درانتها می توان گفت انتخاب بهترین سمعک بستگی به شرایط و نیاز بیمار متفاوت می باشد و تنها یک مدل نمی تواند برای تمامی افراد مناسب باشد.

 مشاوره با متخصصین شنوایی شناسی در انتخاب سمعک و تجویز بهترین سمعک بسیار کمک کننده می باشد.

 

بهترین برند سمعک چیست؟

تمامی برندهای سمعک در ایران از نظر مدت زمان گارانتی و ارائه خدمات پس از فروش یکسان می باشند به این صورت که دارای 1 سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش می باشند. تفاوت اصلی برندهای سمعک در نوع پردازش صدا و تکنولوژی های سمعک می باشد به طور مثال تکنولوژی BrainHearing تنها در سمعک های برند اتیکن وجود دارد. تفاوت دیگر برندهای سمعک در مدل های سمعک نیز می باشند به طور مثال در صورتی که بیمار به دنبال سمعک نامریی قابل شارژ باشد باید از سمعک سیلک برند سیگنیا تجویز شود زیرا برندهای دیگر فاقد سمعک نامریی قابل شارژ می باشند. 

همچنین انتخاب برند سمعک براساس نوع یا میزان کم شنوایی نیز انجام می شود به طور مثال سمعک های نایدا الترا پاور برای کودکان با کم شنوایی عمیق گزینه بسیار مناسبی می باشد و اکثر کودکان از نظر شنیداری، رشد گفتار و زبان نتیجه دلخواه بدست آورده اند.

بنابراین می توان گفت تمامی برندهای سمعک از نظر گارانتی یکسان می باشند و هر یک از برندها دارای ویژگی های خاص خود و حتی مدل و تکنولوژی های منحصر به فرد خود می باشند. بسیاری از بیماران با کم شنوایی به دنبال بهترین برند سمعک می باشند اما دقت داشته باشید نمی توان بهترین برند سمعک را انتخاب کرد زیرا هر برند دارای ویژگی های خاص خود می باشد و برای هر فرد باید براساس شرایط محیط شنیداری بیمار، سن، نیاز و توقع فرد از سمعک، وضعیت جسمانی فرد و... برند سمعک انتخاب شود.

 

کلینیک شنوایی، سمعک و وزوز فراشنوا

کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا در تلاش است تمامی حیطه های مرتبط با شنوایی فعالیت داشته باشد از این رو مرکز فراشنوا در تجویز سمعک های جدید ریک، سمعک های نامریی قابل شارژ، درمان تخصصی وزوز گوش با جدیدترین روش ها، تجویز بهترین سمعک های ماسکردار برای وزوز، انجام تست شنوایی مخصوص کودکان و نوزادان، تجویز سمعک های مخصوص اطفال و کودکان، تعمیر فوری انواع مدل های سمعک، تنظیم تمامی برندهای سمعک، تهیه قالب های ضدآب و ضدصوت، انجام مانورهای درمانی سرگیجه و ... خدمات رسانی انجام می دهد. 

برای مشاوره با متخصصین فراشنوا با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

02188949368

02188958823

09105241071

جهت مشاهده نتایج درمان وزوز و تجربه افراد از سمعک به اینستاگرام فراشنوا مراجعه فرمایید:

www.instagram.com/samak_farashenava

 


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما